.

Астрофилитска астрофилитска сфера од Русија - 1,6 “

Астрофилитска астрофилитска сфера од Русија - 1,6 “

DEN 1599.20

Стока
Достапно е за нарачката

Астрофилит или астрофилит Кафеави кристали. Од полуостровот Кола, Русија. Фино полирана сфера. Добивате вистински камен на сликата. Астрофилит или астрофилит. Кафеави кристали. Од полуостровот Кола, Русија. Фино полирана сфера. Добивате вистински камен на сликата. Многу уникатна сфера на астрофилит со повеќе кафеави кристали во матрицата заедно со црни аегерини. Локација : Полуостров Кола, Русија. Големина : 4,0 сантиметарски дијаметар Тежина : 94,5 грама.

Особините