.

ABS FILAMENT ABSPRO FLAME RETARDANT 2.85 mm Црна 500 грама 3Д филамент за печатач

ABS FILAMENT ABSPRO FLAME RETARDANT 2.85 mm Црна 500 грама 3Д филамент за печатач

DEN 1103.84

Стока
Достапно е за нарачката

Екстремно силен и отпорен на влијание Екстремно висока прецизност на печатење. Добар хемиски отпор. Екстремно силен и отпорен на влијание. Екстремно висока прецизност на печатење. Добар хемиски отпор. Abspro-Flame retardant е професионален, халоген без филамент, кој е дизајниран да ги исполни стандардите за запаливост на UL 94 V-0, што значи дека вертикалното горење на влакното, или 3Д печатениот предмет, запира во рок од 10 секунди. Смесата што се користи за нашето црно соединение за ретардација на пламен, содржи висок процент на поликарбонат, ABS и додадени модификатори на ретарданти на пламен без халоген. И покрај тоа што соединението содржи висок процент на поликарбонат, модификаторите за ретарданти на пламенот им овозможуваат на влакното да се отпечати на релативно ниски температури.

Особините