.

BME280 5V 3.3 V Дигитален Сензор Температура Влажност Барометарски Сензор За Притисок Модул I2C SPI 1.8-5V-BME280 5v Заварени

BME280 5V 3.3 V Дигитален Сензор Температура Влажност Барометарски Сензор За Притисок Модул I2C SPI 1.8-5V-BME280 5v Заварени

DEN 3.00

Стока
Достапно е за нарачката

БМЕ280 прецизниот сензор од , е залемен на ПХБ Не само притисокот и температурата, овој сензор може да ја измери влажноста. Таа користи и I2 C и SPI (поддржува 3-, 4-ЖИЦА СПИ) интерфејс. Која е разликата ПОМЕЃУ BME280 и BMP280 : BME280 : сензор За Притисок, температура и влажност bmp280 : сензор За Притисок me280 прецизниот сензор од , е залемен на ПХБ.Не само притисокот и температурата, овој сензор може да ги измери humidity.It користи и I2 C и SPI (поддржува 3-, 4-ЖИЧЕН SPI) интерфејси спецификации : Напон На Напојување : 1,8 - 5 V DCInterface : I2 C (до 3,4 MHz), SPI (До 10 MHz)Оперативен Опсег : Температура : -40 до +85°CHumidity : 0-100% Притисок : 300-1100 h Pa Resolution : Температура : 0,01°CHumidity : 0.008% притисок : 0.18 paaccuracy : температура : +-1°chumidity : +-3% притисок : +-1pai2c Адресаправи НИСКО : 0x76sdo Високо : 0x77packing листа : 1pc.

Особините