.

91-490-Големина: 0,05 мг-Цд98 Рекомбинантен Протеин, Прши-Секој

91-490-Големина: 0,05 мг-Цд98 Рекомбинантен Протеин, Прши-Секој

DEN 2.00

Стока
Достапно е за нарачката

0,05 мг Секој (50микрограми). 91-ЦД е мембрански протеин од еден премин I I кој припаѓа на семејството НА ТРАНСПОРТЕРИ SLCA. SLCA/MDU1 се изразува сеприсутно во сите ткива тестирани со највисоки нивоа откриени во бубрезите, плацентата и тестисот и најслабото ниво во тимусот. Се состои од кда гликозилиран тип II трансмембрански тежок синџир и 4 - кда не-гликозилиран светлосен синџир со 1 трансмембрански сегменти. Тешкиот синџир (SLCA) се спарува со еден од неколкуте лесни синџири (SLCA5, 6, , , , или 11) и е потребен за изразување на површината на клетката и транспортната функција на аминокиселините на лесните синџири. Тој е вклучен во водење и таргетирање НА ЛАТ1 и ЛАТ до плазматската мембрана. Исто така, посредува во сигнализација на интегрин, костимулација На Т-клетките, пролиферација На Б-клетките и вирусна фузија со клеточни мембрани. Овој рекомбинантен протеин може да се користи за биолошки анализи.

Особините