.

uxcell 25pcs 0410 Индуктор на прстенот во боја 220UH 0,5W Аксијален RF Choke Coil Inductor

uxcell 25pcs 0410 Индуктор на прстенот во боја 220UH 0,5W Аксијален RF Choke Coil Inductor

DEN 95.84

Стока
Достапно е за нарачката

Прстени во боја : Првите две од овие претставуваат двоцифрен значаен број Третиот опсег претставува мултипликатор. Индуктивноста се пресметува со множење на значајниот број за десет на моќноста на вредноста на третиот опсег. Четвртиот опсег претставува толеранција. Мали индуктори со висок Q и ​​низок дистрибуиран капацитет. Одлично за употреба каде просторот, тежината и големината се фактор. Аксијално водеше индуктори со 10% толеранција погодна за апликации со широк опсег, вклучувајќи раздвојување, филтрирање и блокирање на РФ. Овие фиксни индуктори се обложени со епоксидна смола обезбедува отпорност на влажност за долг живот. Фиксиран индуктор користи повеќе калеми на спроводниот материјал за складирање на енергија со помош на магнетно поле. За ниска струја и ниска моќност се прават во случаи кои личат на отпорници. Овие може да бидат или обично (фенолно) јадро или феритно јадро. Омметрот лесно ги разликува од отпорници со слична големина со прикажување на ниска отпорност на индукторот. Карактеристики : прстени во боја : Првите две од овие претставуваат двоцифрен значаен број. Третиот опсег претставува мултипликатор. Индуктивноста се пресметува со множење на значајниот број за десет на моќноста на вредноста на третиот опсег. Четвртиот опсег претставува толеранција.Смални индуктори со висок Q и ​​низок дистрибуиран капацитет.

Особините

Inductance:
220uH
Power:1/2W:
Tolerance:
10%
Maximum DC Current:
0.796A
Maximum DC Resistance:
70ohm
Self Resonant Frequency:
3Hz
Body Size:
4x11mm
Package Content:
25 x Axial Inductor: